Transport gratuit la toate comenzile de minim 180 RON la alimente, remedii si cosmetice

Granola - sănătate în fiecare dimineață

Granola - sănătate în fiecare dimineață

Când te gândești la granola îți vin în gând cuvinte ca: mic dejun, sănătate, energie, dietă, fitness. Și nu greșești când asociezi acest deliciu cu sănătatea și alimentația echilibrată! Mai mult, granola este considerată o adevărată sursă de energie, mai ales consumată la începutul zilei. Un alt moment prielnic de a consuma o porție de granola cu iaurt este după un workout intens sau o sesiune de yoga, ajutând la recuperarea mai rapidă după efort.
 

Cum alegi tipul potrivit de granola

Granola a devenit apreciată pentru aportul nutrițional și rapiditatea cu care se prepară un mic dejun bogat în nutrienți. Tocmai de aceea a devenit și opțiunea potrivită pentru ieșirile pe munte sau alte drumeții, fie că sunt consumate alături de un iaurt sau sub forma batoanelor.

Modurile de servire sunt diverse, compoziția granolei făcând-o extrem de versatilă. Aceasta se poate consuma alături de un iaurt slab în grăsimi, o lingură de miere, fructe proaspete (zmeură, banane, căpșuni) sau confiate, semințe de chia, ingrediente alese în funcție de preferință. Unele branduri includ în rețetă și ciocolată sau arome dulci, ceea ce presupune o diversitate de sortimente, însă și un aport mai mare de zahăr.



În alegerea tipului de granola este important să iei în considerare preferințele tale și caloriile pe care îți dorești să le scoți de pe lista ta. Iată câteva idei care să te ajute în a decide care opțiune este potrivită pentru tine:

  1. citește informațiile nutriționale înscrise pe ambalajul produsului, urmărind și valoarea energetică;
  2. evită brandurile care au în listă zahăr adăugat sau îndulcitori;
  3. asigură-te că brandul ales include fibre integrale ca ovăz, nuci, semințe sau fructe confiate;
  4. verifică lista de pe ambalaj și urmărește un aport ridicat de vitamine și proteine, vitaminele fiind adesea înscrise ca VNR (valoare nutrițională de referință);
  5. există opțiuni multiple și pentru persoanele care suferă de diabet. În acest sens, opțiunea potrivită pentru aceștia sunt brandurile care nu au zahăr adăugat, ci doar semințe sau nuci incluse în rețetă. 
  6. dacă urmezi o dietă din care ai eliminat alimentele care conțin gluten, asigură-te că și tipul de granola pentru care optezi este din categoria „gluten free”. Adesea acest label se găsește pe ambalaj.
  7. dacă dorești să consumi granola alături de fructe proaspete sau confiate, alegere un tip de granola cât mai simplu pentru a evita excesul de calorii.



Granola - sursă de energie și vitalitate zilnică

Granola presupune un conținut ridicat de proteine, fibre și micronutrienți. În funcție de tipul de granola, acestea pot furniza un aport suplimentar de fier, magneziu, zinc, seleniu și alte vitamine. Acestea variază în funcție de ingredientele folosite și proporția acestora.


Iată câteva dintre cele mai apreciate beneficii aduse de consumul de granola:

  1. sunt potrivite pentru a fi integrate în dietele copiilor pe care îi ajută să se dezvolte sănătos și să deprindă plăcerea de consuma produse sănătoase care sunt și gustoase.
  2. sportivii integrează în dietă diferite rețete bazate pe granola, acestea fiind o gustare rapidă și extrem de bogată în nutrienți, conținutul caloric putând fi ușor de controlat.
  3. granola ajută în dietele de slăbire, oferind o senzație de sațietate care durează. De asemenea, facilitează și absorbția rapidă de apă.
  4. facilitează scăderea colesterolului sau menținerea acestuia în parametrii normali. Datorită conținutului de nuci, alune, caju sau migdale, conținutul de Omega 3 este ridicat fiind benefic organismului.
  5. ajută la menținerea nivelului glicemiei, granola putând fi consumată și de către cei care suferă de diabet.
  6. susține buna funcționare a metabolismului și a tractului digestiv, conținutul bogat în fibre ajutând la reducerea inflamațiilor din intestin.
  7. este un aliment care ajută la prevenirea anemiei, una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la nivel mondial. Granola conține fier, unele branduri incluzând o cantitate suplimentară de fier în rețetă pentru a facilita absorbția rapidă și obținerea unui echilibru.
  8. granola este perfectă și pentru persoanele vegane, oferind corpului proteine vitale. Având în vedere că prin dieta vegană sunt eliminate din alimentație surse importante de proteine, veganii au nevoie de o opțiune bogată în proteine vegetale.


Acum este mult mai clar de ce granola este un aliment iubit și extrem de consumat peste tot în lume. Ai o varietate de branduri BIO care promovează rețete sănătoase, chiar și în cazul unui produs de bază precum granola. Pentru diminețile de toamnă îți sugerăm să încerci un tip de granola care va aduce gustul sărbătorilor mai aproape de tine. Ce spui de o porție de granola cu scorțișoară?

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!