Transport gratuit la toate comenzile de minim 180 RON la alimente, remedii si cosmetice

Cum să-ți definești un stil alimentar echilibrat

Cum să-ți definești un stil alimentar echilibrat

Când vine vorba de alimentație, părerile sunt împărțite. Fiecare dintre noi are o opinie, o soluție pentru pentru ceea ce numim o alimentație echilibrată, sănătoasă.

La o simplă căutare, în doar 0.49 secunde, Google a gasit 577.000 de rezultate pentru expresia „alimentație sănătoasă”. Pentru fiecare expert care ne recomandă să nu consumăm carne, exista cel puțin alți doi care afirmă că cerealele nu sunt sănătoase. Alte opinii populare: zahărul este inamicul nostru numărul 1, iar legumele ar putea fi o salvare, dar sunt pline de pesticide. 

Și, totuși, există recomandări care trec dincolo de subiectivism sau interesul unei anumite industrii. Astăzi, îți propunem trei dintre ele: nu pentru că ar fi ceva nou, ci pentru că sunt cel mai aproape de ceea ce înseamnă pentru noi Viața Altfel.


Consumă alimente organice

În viziunea noastră, cel mai mare pericol în privința alimentației nu este nici grâul, nici carnea, nici zahărul, ci industrializarea mâncării în general. Alimentele organice, produse în mod natural, au însa un aport mult mai mare de nutrienți, detoxifica organismul și îi sporesc imunitatea.

Cum le recunoști ? Urmărește cele două simboluri:

       Certificarea BIO, atribuită produselor provenite din Agricultura Organică

       Certificarea Demeter, atribuită produselor provenite din Agricultura Biodinamică

Din păcate, mâncarea industrializată presupune și folosirea de arome și potențiatori de gust folosiți chiar și în produsele pentru copii. De aceea, îți recomandăm să cauți pentru copii si chiar bebelusi alimente provenite dintr-o agricultură curată, pentru a-i obișnui cât mai devreme cu gusturile autentice. 


Fii mereu în contact cu corpul tău


Corpul ne trimite în permanență semnale ca: senzația de foame și senzația de sațietate. Poftele sunt cel mai adesea semnale ale unor carențe din organism. Reacțiile alergice sunt semnale și mai clare că anumite alimente nu trebuie consumate. Acestea sunt semnalele de bază, evidente, dar sunt si altele, mult mai subtile: nivelul de energie, senzațiile din corp, chiar și starea emoțională. Dacă le urmărim în timp, legăturile între starea noastră de bine și alimentele pe care le consumam devin evidente. 

Experimentează! Incearcă alimente sau metode noi de a găti. Urmărește întotdeauna semnalele corpului tău: care e nivelul de energie pe care îl ai după o masă? Cantitatea consumată a fost prea mare sau prea mică? Ai consumat un aliment potrivit? Combinația de alimente a fost una reușită?
Corpul tau are intotdeauna raspunsul!


La nevoie, caută ajutorul unui specialist autentic

Realitatea este că, pentru marea majoritate, nici unul dintre alimentele enumerate mai sus nu este nociv dacă este consumat cu moderație.
Excepție fac, bineînțeles persoanele cu nevoi speciale care trebuie să urmeze diete speciale fără gluten, fără lactoză și așa mai departe.
Echilibrul este esential în tot ceea ce facem, inclusiv în alimentație. Abordările extreme sunt rareori benefice, iar schimbările drastice ale regimului alimentar creează aproape întotdeauna dezechilbre.

Decizia legată de regimul alimentar este una foarte personală, însă în cazul în care simți că ai nevoie de ajutor, apelează întotdeauna la sfatul unui specialist. Un program de nutriție conștientă te poate ajuta să înveți ce alimente sunt necesare corpului tau, când și cum este potrivit să te hrănești. 

Conectarea conștientă la corp, a înțelegerii semnalelor și alegerea alimentelor în conconrdanță cu necesitățile organismului - aceasta este cea mai bună metodă prin care îți pot îmbunătiții relația cu alimentația 



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!