Transport gratuit la toate comenzile de minim 180 RON la alimente, remedii si cosmetice

Alimentația sănătoasă pentru copii

Alimentația sănătoasă pentru copii

Un stil de viață sănătos se construiește de la o vârstă fragedă. Este vital ca micuții să consume alimente naturale, deoarece în primii ani de viață se creează baza pentru un comportament alimentar sănătos. Gusturile se învață, prin urmare alimentația sănătoasă pentru copii ar trebui să fie o parte importantă a vieții de familie de zi cu zi încă din primele luni de viață. Și, să nu uităm, creșterea armonioasă a copilului și performanțele acestuia depind și de un stil alimentar sănătos, cultivat cu răbdare și cu pași mărunți. 


Fructe și legume - sursa de minerale și vitamine

În alimentaţia copiilor, aportul de legume şi fructe este absolut necesar, acestea fiind principala sursă de carbohidraţi, minerale şi vitamine. Mai mult, fructele şi legumele reprezintă o sursă importantă de apă, care completează aportul zilnic de lichide, precum şi de fibre care asigură o bună funcţionare a tubului digestiv. Foarte importantă este, însă, calitatea acestora. Este recomandat ca ele să provină dintr-o agricultură cât mai „curată”, pentru a beneficia de un aport nutritiv maxim.

Cu toate acestea, nu tot timpul avem la dispoziție ingrediente de cea mai bună calitate sau timpul necesar pentru a le prepara. De aceea, pentru cei mici, piureurile din fruncte si legume organice reprezintă o alternativă excelentă pentru o masă sănătoasă și, mai ales, gustoasă.

Cereale integrale pentru fibre

Alături de legume și fructe, sau chiar în combinație cu acestea, cerealele integrale sunt elemente esențiale în alimentația copiilor, asigurând necesarul de fibre și vitamine. Ele pot fi introduse treptat în alimentația copiilor odată cu diversificarea hranei bebelușilor, putând fi amestecate în cantități variabile cu laptele matern. Am putea spune că acestea reprezintă alegerea perfectă pentru începutul unei alimentații complementare adecvate. Să nu uităm că nu doar pentru bebeluși este util aportul nutritiv al cerealelor.

Având în vedere că ne pregătim de un nou an școlar, mesele de dimineață, ușor de pregătit și sățioase, devin o provocare. 
Un poriddge din cereale sau un musli crocant cu fructe pot fi o soluție rapidă pentru un mic dejun sanatos și foarte gustos pentru acele dimineți în care ne trezim târziu și ne grăbim spre școală.

Iată și o rețetă care te poate inspira:


Dacă, însă, nu e nevoie să ne grăbim, cu siguranță clătitele din făină integrală cu dulceață de casă vor fi mult mai apreciate. Sunt gustoase și sănătoase, perfecte chiar și pentru serile răcoroase de toamnă. 

Iată o rețetă cu ajutorul căreia poți prepara clătite pufoase pentru cei mici. Poftă bună!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!