Asteya sau "A nu fura". Despre viață, moralitate, echilibru și .....produse yoga și meditație.

Asteya sau "A nu fura". Despre viață, moralitate, echilibru și .....produse yoga și meditație.
Povestea Asteya de la Viața Altfel începe cu căutările noastre de a da un nume unei colecții proprii de produse și accesorii yoga, în acord cu principiile noastre.

Dintre cele 5 yamas (etici sociale) postulate în tradiția yogină, Asteya a rezonat cel mai mult cu ceea ce suntem și facem la Viața Altfel.

Printr-o traduce directă, din Sanskrită, Asteya înseamnă „a nu fura”. Pentru noi, acest concept are valențe mult mai profunde, dincolo de abandonarea dorinței de a avea în posesiune ceva ce nu ne aparține. La o examinare mai detaliată, am descoperit sensuri ale Asteya, care ne-au făcut să conștientizăm într-un mod sincer, anumite realități ale vieții noastre. Personale și de business.

Cu explorarea de mai jos a conceptului Asteya, vă invităm și pe voi să reflectați la ceea ce apare interesant în experiența voastră. Poate, câteva idei, recomandări și întrebări vă pot fi de folos. Și dacă vă cade bine, vă așteptăm și cu un feedback la judit@viata-altfel.ro

1. A nu lua ceea ce-i aparține altcuiva. Dincolo de a nu însuși ceva (obiecte, idei, resurse) de la o altă persoană, noi înțelegem prin asta:
A nu „fura” de la mama natură, a nu lua ceea ce nu avem nevoie de la pământ. Luăm din natură doar strictul necesar și luăm în așa fel încât să se regenereze, cultivând un echilibru între ceea ce primim și ceea ce oferim.
A practica și a promova un consum responsabil, cu respect pentru resursele avute: hrană, timp, energie, resurse pentru generația viitoare, munca/creația altora.
A adopta un stil de viață rezilient, curat, sănătos, trăind echilibrat și sustenabil, fără a abuza de noi înșine și de ceilalți, de corp, de timp, de multitudinea de resurse.
? În modul cel mai sincer, cât de responsabili suntem cu stilul de consum pe care îl practicăm?
! Luând mai mult decât avem nevoie, „furăm” din ceea ce alții ar putea avea.

2. A manifesta o atitudine morală corectă cu privire la a deține lucruri.

A fi sinceri cu noi înșine și cu nevoile noastre, conștienți de nevoile reale și păstrând un echilibru între material și spiritual. Defapt, noi avem nevoie de foarte puțin, și pe măsură ce aplicăm Asteya în viața noastră, putem descoperi cu surpindere, o reducere progresivă a consumului ne-necesar.
A fi mulțumiți cu ceea ce avem și recunoscători pentru ceea ce avem. „Fii mulțumit cu ceea ce ai: bucură-te așa cum sunt lucrurile. Când iți vei da seama că nimic nu-ți lipsește, întreaga lume îți va aparține!” Lao Tzu
A fi conștienți de dorințele noastre, spre ce tânjim. Dorința este în centrul înțelegerii conceptului Asteya. S-ar putea să dezvoltăm atașamente față de obiectele de care nu avem nevoie, apoi să întâmpinăm dificultăți în a renunța la ele. Dacă ne examinăm dorințele, s-ar putea să descoperim atașamente nesănătoase.
? Poate că acumularea de obiecte umple un gol emoțional sau spiritual. Întrebandu-ne poate de ce dorim ceva/cineva și de ce avem nevoie, de fapt.
! Mahatma Ghandi explică frumos ideea de mai sus: “Nu suntem întotdeauna conștienți de nevoile noastre reale și cei mai mulți dintre noi le acordăm o importanță mult prea mare; și astfel, inconștient, devenim hoți.”

3. A manifesta empatie și compasiune față de alte persoane.
A nu răni pe cineva însușind ceea ce îi aparține.
• A nu interacționa cu alții dintr-un spațiu de gelozie pentru ceea ce au.
• A fi conștient de propriile nevoi și alegeri fără ca îndeplinirea lor să cauzeze suferință altcuiva.
• A cultiva mulțumirea și bucuria de a fi, a crește și a prospera alături de cineva, împreună cu ceilalți, în cadrul unei comunități
A nu judeca, critica pe alții, astfel le furăm încrederea, entuziasmul, energia.
? Pe o scala de la 1 la 10, care este nivelul de compasiune pe care îl poți manifesta față de semenii tăi? 
!Important este în egală măsură să ne bucurăm de succesul și abundența din viața cuiva, dar și să-i ajutăm atunci când nu le merge bine.
 „Atunci când ne simțim conectați la vastitatea vieții și avem încredere în abundența ei, suntem în mod natural generoși și capabili să practicăm Astaya!”  Donna Farhi

4. A nu fura de la propria persoană. Înțelegem că „furtul” de la noi înșine se manifestă prin diferite forme:
Când negăm sau desconsiderăm părti din noi, când ne deconectăm de propriile resurse, de bogăția interioară, non-materială, de harul și potențialul extraordinar pe care îl avem. Când nu avem încredere în propria persoană.
Când ne judecăm pe noi înșine, când suntem duri cu noi. În acest caz, ne furăm posibilitățile nelimitate de a ne dezvolta, de a fi curioși, de a ieși din zona de comfort.
Când nu avem grijă de nevoile noastre și granițele noastre, ca de ex, când nu spunem NU în situații care ar cere asta
Când ne comparăm cu alții, cu ceea ce au alții și râvnim la avuția lor, mașină, hainele, casa, nevasta, copii, statut
Când avem nevoia de aprobarea, părerea, validarea sau chiar mila altora, fără să fim conștienți de bogăția propriilor resurse
? Care sunt comorile tale ascunse? Daca nu ar exista nici un impediment, ce potențial latent ai manifesta mai mult în viața ta?
! Când ne deconectăm de noi înșine, apare mai ușor nesiguranța, lăcomia și invidia. Iar social media ajută din plin la asta. Cum crezi că apare această contribuție?

5. În loc de concluzie: A rămâne corect, a nu trișa.  Aici traducem mult și din filozofia noastră de business pe magazinul online www.viata-altfel.ro
A nu manipula cu informații și oferte false sau influenceri de top care recomandă conform notorietății lor. Ne dorim să colaborăm cu oameni reali, așa ca tine. Intenționăm să rămânem stabili, blânzi, așezați și atenți la nevoile voastre. Să fim prosperi, într-un mod corect, fără a afecta bunăstarea altora.
A nu induce nevoi artificiale. Suntem aici pentru a vă informa cât mai corect despre produse, despre programe, despre beneficii și efecte. Nu ne dorim să cumpărați totul de pe viata-altfel.ro, ne dorim să fiți informați să cumpărați doar ceea ce este benefic pentru voi. Ne dorim să punem la dispoziție o gamă cât mai variată, astfel încât fiecare client să poată să-și facă alegerile de care are nevoie.
A nu promite marea și sarea. Suntem conștienți de limitările noastre, ale pietii, ale producătorilor și furnizorilor cu care lucrăm. Suntem conștienți de limitările de marketing, de distribuție și curierat. De faptul că nu putem ajunge la fiecare dintre voi în modul cel mai direct. De aceea, facem cu cea mai mare responsabilitate atât cât putem mai bine, pentru a servi nevoilor de viață sustenabilă și consum responsabil.
A nu „fura” modele. Încă de la început ne-am concentrat pe identitatea, intențiile și darurile pe care le avem noi, cei care am fondat Viața Altfel. Nu ne dorim să copiem tipare de business, încercăm să ne găsim drumul cu focus pe întregul nostru potențial. Și ne dorim să susținem cât mai mult posibil comunitatea de producători locali, de oameni care împărtășesc aceleași principii Asteya. Și chiar să colaboram cu alte magazine pentru a servi cât mai bine cumpărătorul.
Și cel mai important: Viața Altfel înseamnă o viață trăita cu conștientizare. A conștientiza înseamnă să poți să alegi răspunsuri sănătoase pt tine și pt ceilalți; să nu repeți tipare/reacții vechi, automate. A alege să răspunzi într-un fel asumat înseamnă libertate. Libertatea de a-ți trăi viața altfel!

Cum se manifestă Asteya pe salteaua Yoga sau perna de meditație?

Yoga te poate ajuta să observi aceste modele și comportamente nesănătoase. Te poate învăța să fii mulțumit și recunoscător pentru ceea ce ai, atât pentru lucuri exterioare cât și aspecte interne.

! Practică fară să te grăbești, fără să furi atenția de la propria persoană și de la momentul prezent! Așează-te în fiecare postură, stai cu toate senzațiile care se arată! Fără să te compari cu alții! Nici măcar cu tine însăți/însuți! Urmărește simțurile, respirația, senzațiile corporale, gândurile și emoțiile, așa cum sunt, fără a dori să schimbi ceva.
Deborah Adele aduce o perspectiva cuprinzătoare asupra termenului: „Asteya înseamnă să ne oprim din a ne face mai mici sau mai mari decât suntem, să încercăm să fim ceva ce nu suntem sau să ne ascundem de ceea ce suntem. Adesea este greu să știi unde să tragi linia în cazul în care experiența este copleșitoare. Yoga abordează frumos această dilemă: adună-ți toate resursele de care ai nevoie pentru a servi în cel mai bun mod posibil în lume! Nu mai mult; nu mai puțin. Cu alte cuvinte, ni se cere să mergem pe o linie fină între a fura de la alții și a fura de la noi înșine. Dacă luăm mai mult decât ne trebuie, în orice domeniu al vieții noastre, furăm de la alții. Dacă ne refuzăm resursele de care avem nevoie pentru a ne atinge întregul potențial, ne furăm pe noi înșine.”

Vă dorim să vă reamintiți toate acestea atunci când folosiți gama de produse Asteya! Să vă antrenați corpul, mintea și sufletul în spiritul Asteya! Să aveți o relație plină și profundă cu viața (altfel), lăsând ca ea să se împlinească prin inima voastră!

Mulțumim pentru aceasta întâlnire și pentru disponibilitatea de a vă conecta la Asteya!
Echipa Viața Altfel,
Judit și Lucian Hardaut
Pentru întreaga gamă de produse, vizitați: www.viața-altfel.ro I 0723232251 - Judit
Pentru gama de produse Asteya, vizitați: 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!