Cu o compoziție chimică complexă, dar ușor variabilă mai ales în funcție de diversitatea florilor, inclusiv la nivel de proporție, polenul uscat poliflor este un aliment-medicament funcțional, nutraceutic care conține, printre altele:
- proteine,
- polizaharide,
- aminoacizi și carbohidrați,
- alcaloizi,
- zaharuri reductoare și nereductoare,
- acizi fenolici și derivații lor,
- acizi organici,
- acizi nucleici și nucleozide,
- antioxidanți,
- vitamine, macroelemente și oligoelemente,
- lecitină, polifenoli, acizi grași liberi și fosfolipide,
- flavonoide și derivații lor,
- carotenoizi, fitosteroli, lipide, cenușă, apă și alte bioelemente.
Polenul uscat poliflor ALBeeNA
- are proprietăți ANTIANEMICE
- are proprietăți ANTIOXIDANTE
- este GASTROPROTECTOR și PNEUMOPROTECTOR
- este ANTIINFLAMATOR, IMUNOSTIMULATOR, IMUNOMODULATOR și ANTIALERGIC
- are efect ANTIATEROSCLEROTIC / ANTIARTERIOSCLEROTIC, este CARDIOPROTECTOR și cardiotonic și reglează METABOLISMUL GLUCIDIC și LIPIDIC etc.
- este adjuvant in Anorexie nervoasă, Osteoporoză, Vitiligo, Lupus Eritematos, Anemie, Inapetență (lipsa poftei de mâncare), Ulcere (peptic, gastric, duodenal), Gatrite și alte afecțiuni digestive (colite, boala Crohn, etc.), Tulburări de memorie, atenție și concentrare, Sindrom de malabsorbție, Astenie de toamnă și de primăvară, Impotență, Frigiditate, Bronșită, Astm, Alergii, Constipație, Cașexie, Ateroscleroză, Sindrom metabolic, Sindrom de oboseală cronică, Sindrom burn-out (de epuizare fizică și psihică), Lombosciatică, Artrită, Depresie, Depresie postpartum (după naștere), Stres, Infertilitate, Boli ale spermei (oligospermie, azoospermie, etc.), Libidou scăzut, Hipo și Hipertiroidie, Menopauză, Andropauză, Malnutriție, Denutriție, Migrene, Insomnie, Diabet zaharat non și insulino-dependent, Imunitate scăzută, Sindrom hipoanabolic, Subponderalitate (greutate anormal de mică), Gută, Scleroză multiplă, Imunodeficiență, Hipercolesterolemie, Dislipidemie (colesterol și trigliceride crescute), Infecții (respiratorii, cutanate, urinare, etc.), Tiroidită Hashimoto, Gușă exoftalmică (boala Basedow), Spasmofilie, Tetanie cronică latentă, Răceală, Gripe, Viroze respiratorii, dar nu numai.
Utilizare: UZ INTERN, CA ADJUVANT (ADULȚI ȘI COPII): Pentru a stimula la maxim și a ușura absorbția completă, rapidă, fără prea mare efort din partea organismului, la nivelul tubului digestiv a polenului uscat poliflor ALBeeNA, acesta se poate predizolva în apă de izvor, suc de fructe (lămâie, grapefruit, măr, etc.) sau chiar în kefir, timp de minim 20-30 de minute în proporția de 5 la 1: pentru 10 g de polen se folosesc 50 de ml de apă, suc sau kefir.
Pentru adulți: Doza de întreținere recomandată pentru persoanele fără probleme de sănătate este de 1-3 lingurițe/zi, dimineața și la prânz. Pentru persoane bolnave și slăbite / sensibile este indicată o doză de 4-6 lingurițe/zi, dimineața și la prânz.
Pentru copii cu vârsta mai mare de 3 ani: 1-2 lingurițe/zi, dimineața și la prânz.
Precauții: Aproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora.
Pentru persoanele care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe (în general), dar nu numai, se recomandă începerea administrării polenului uscat poliflor cu o doză foarte mică, pentru verificarea toleranței. De pildă, în asemenea cazuri extreme, se poate începe administrarea orală (pe gură) inclusiv cu un singur grăunte de polen. Dacă produsul este tolerat fără apariția unor simptome alergice caracteristice, se crește doza gradat, cu câte 1-3 grăunți de polen pe zi până se va ajunge la cea mai mare doză tolerată sau la doza recomandată și la modul de administrare normal (detaliat în rândurile de mai jos). Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.
Pentru persoanele care nu au consumat niciodată polen uscat poliflor de albine și vor să își testeze o eventuală sensibilitate, se recomandă realizarea următorului test simplu: puneți 3 grăunți de polen în gură și așteptați 15 minute. Dacă nu aveți simptome (ochi apoși, strănut, nas infundat, secreții nazale abundente, mâncărimi nazale sau oculare, etc.), mestecați încet și înghițiți. Așteptați încă 24 de ore și monitorizați-vă corpul pentru orice simptom caracteristic. Dacă nu ați experimentat niciunul, puteți consuma polen de albine, crescând doza gradat, până la cea recomandată (doza poate fi crescută mai rapid doar în cazul persoanelor care nu au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau în cazul celor care nu suferă de alergii deosebit de severe).
Dacă aveți în antecedente reacții alergice la înțepătura de albine, ar fi indicat să evitați polenul de albine, sau să îl consumați sub îndrumarea și supravegherea unui medic api-fitoterapeut. Dacă ați făcut șoc anafilactic din cauza consumului de produse apicole, nu consumați sub nicio formă polen de albine.
Scrie un review