Ciuperca Coama leului este o specie cunoscuta sub o varietate de nume. Numele sau stiintific, Hericium erinaceus, este modul in care micologii - oamenii de stiinta care studiaza ciupercile - se refera oficial la el. Este cunoscut si sub numele de Yamabushitake in japoneza si Coama leului in engleza.
Alternativ, numita ciuperca dintilor cu barba sau ciuperca cu pompon datorita suprafetei sale foarte texturate, ciupercile cu coama de leu sunt originare din muntii din nord-estul Asiei si pot fi gasite si in Europa si America de Nord.
O specie importanta in medicina traditionala din China, Coreea si Japonia, unde a fost folosita de mii de ani, Coama leului a crescut in popularitate recent, in parte datorita unei alte porecle. Supranumita „ciuperca inteligenta” datorita sprijinului sau pentru functia cognitiva si sanatatea neurologica, coama leului primeste atentie in intreaga lume pentru potentialul exceptional de sustinere a creierului.
Investigarea beneficiilor ciupercii cu coama de leu va va ajuta sa determinati daca aceasta ciuperca inteligenta este ceva de care aveti nevoie in viata voastra.
Intelegerea beneficiilor ciupercii Coama leului
Fie ca sunteti in cautarea unor modalitati de:
- a va supraincarca ziua de lucru,
- de a va imbunatati concentrarea
- de a indeparta ceata creierului,
- de a promova vigilenta si un sentiment pozitiv.
- starea de spirit, sau
- declansarea creativitatii si claritatii mentale,
Iata cateva dintre beneficiile de top ale coamei de leu si modalitati in care poti incorpora aceasta ciuperca functionala puternica in rutina ta zilnica.
Alimente functionale
Ciupercile cu coama de leu sunt ciuperci comestibile, culinare. Cand sunt gasite proaspete si sotate, unii oameni compara gustul cu fructele de mare, in special cu crabul sau homarul.
Dar mai mult decat un fel de mancare delicioasa, coama leului a fost clasificata ca o ciuperca functionala, un aliment care ofera mai mult decat o simpla nutritie. In timp ce coama leului poate contribui cu proteine, carbohidrati complecsi, vitamine si minerale la dieta ta, contine, de asemenea, substante bioactive care sustin o varietate de functii si procese ale organismului.
In aceasta calitate, utilizarea regulata a coamei de leu poate ajuta organismul sa functioneze mai eficient si sa ramana echilibrat in prezenta stresului intern si extern.
Compusi nootropici
Din acest motiv, multi oameni apeleaza la suplimente pentru a avea acces facil la beneficiile acestui aliment functional Nootropic Compusii care au un efect protector asupra creierului, sustinand in acelasi timp functiile cognitive naturale ale acestuia, se numesc nootropi.
Coama leului contine o gama larga de compusi bioactivi naturali, inclusiv erinacine si hericenone, cunoscuti pentru beneficiile lor cognitive pentru sanatate. Deoarece erinacinele se gasesc in miceliu, iar hericenonele sunt limitate la corpul fructifer, obtinerea beneficiilor ambelor poate fi realizata doar prin consumul unui produs intreg de ciuperci care incorporeaza ambele parti ale ciclului de viata al ciupercii.
Acesti compusi nootropi importanti gasiti in coama leului pot traversa bariera de protectie hemato-encefalica. Ele stimuleaza sinteza NGF (factor de crestere a nervilor) si BDNF (factor neurotrofic derivat din creier), substante chimice care au activitate biologica puternica. NGF si BDNF ajuta la promovarea cresterii, repararea si functionarea normala a neuronilor, celulele nervoase care sunt elementele de baza ale creierului si ale sistemului nostru nervos.
Acesti factori sunt necesari pentru neuroplasticitate, generarea de noi cai neuronale in creier dupa leziuni sau boli.
Efect antioxidant puternic
Coama leului, ca si alte ciuperci, are proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice.
Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi formati in celulele noastre pentru a minimiza deteriorarea oxidativa.
Aceste proprietati contribuie probabil la beneficiile neuroprotectoare ale coamei leului asupra creierului, dar vor ajuta si la contracararea daunelor tisulare cauzate de stresul oxidativ si inflamatia in intregul corp.
Suport imunitar
Coama leului, ca si celelalte specii de ciuperci functionale, contine diverse fitochimice, inclusiv polizaharide, cum ar fi beta glucanii, o fibra prebiotica si enzime digestive care sustin sanatatea imunitara si promoveaza flora intestinala sanatoasa.
Compusii bioactivi ai ciupercilor moduleaza sistemul imunitar, sustinand raspunsuri adecvate fara reactie excesiva.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca polizaharidele fungice sustin propriul sistem imunitar de aparare al organismului, care ne protejeaza impotriva racelii, gripei si a altor virusi respiratori.
Cu toate acestea, proprietatile antiinflamatorii tempereaza raspunsurile imune pentru a imbunatati simptomele alergice si pentru a calma inflamatia.
Mod de administrare: 1 capsula, de doua ori pe zi.
Ingrediente active per 1 capsula Ciuperca Coama Leului (Hericium erinaceus) 500 mg* (*Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita.
Alte ingrediente: Gelatina, celuloza microcristalina, fibre planta
ATENTIE!: numai pentru adulti. Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o afectiune autoimuna sau o tulburare depresiva sau aveti sub 16 ani. Consultati-va furnizorul de asistenta medicala inainte de utilizare daca aveti dificultati de somn pe termen lung, aveti o afectiune sau daca luati medicamente pe baza de prescriptie medicala. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.
Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.