Transport gratuit la toate comenzile de minim 180 RON la alimente, remedii si cosmetice

Starter kit pentru iaurt bio, Fairment

Fairment
389,37 RON
Stoc epuizat

Data de livrare: Luni, 29.04.2024

Cod Produs: VAALMFMT0014 Ai nevoie de ajutor? 0722 118 778
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Starter kit pentru iaurt bio, Fairment

Acesta este un kit pentru a prepara iaurt din lapte animal. 

Prepara-ti singur acasa un iaurt delicios cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.

Cutia contine:
-1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt animal
-1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt
-1 borcan de fermentare de 946 ml
-1 capac de metal
-1 termometru de inox
-1 manual in limba engleza cu retete
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.

Ingrediente plic culturi de iaurt: Dextrose*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus
*din agricultura ecologica

Mod de preparare: 

Pentru a prepara iaurtul avem nevoie de:
-1 pliculet de 5g de culturi pentru iaurt (inclus in kit) 
-750 ml lapte de vaca

Pasul 1: Puneti laptele de vaca intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.

Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.

Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 8 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.

Pasul 4: Dupa 8 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.

Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.

Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.

Fabricat in Germania

Diete: Regim normal

Certificare: BIO

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!