Hiperaliment-medicament viu, cu o compoziție chimică extrem de complexă, dar ușor variabilă, mai ales în funcție de diversitatea florilor, inclusiv la nivel de proporție, mierea polifloră este un veritabil cocktail nutritiv, în ea regăsindu-se o multitudine de nutrienți, printre care și:
- carbohidrați (65 până la 75% fructoză și glucoză);
- fibre solubile și insolubile;
- antioxidanți;
- enzime (invertază, amilază, glucozoxidază, etc.);
- macroelemente și oligoelemente (calciu, fier, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, seleniu, crom, etc.);
- apă;
- aminoacizi (prolină, fenilalanină, tirozină, lizină, arginină, histidină, valină, etc.);
- proteine;
- vitamine (acid ascorbic (vitamina C), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3), rutin (vitamina P), acid pantotenic (vitamina B5), piridoxină (vitamina B6), etc.);
- polifenoli;
- acizi organici (acid malic, citric, lactic, gluconic, etc.);
- prebiotice;
- probiotice;
- flavonoide și derivații lor (kampferol, crisină, quercetină, rutină, miricetină, etc.);
- polen entomofil;
- acizi fenolici și derivații lor (acid ferulic, cafeic, elagic, siringic, galic, etc.);
- carotenoizi;
- compuși volatili;
- oligozaharide;
- monoterpene;
- cetone;
- aldehide;
- acizi grași;
- polizaharide;
- peptide și alte bioelemente
Biostimulatoare și biomodulatoare, revitalizantă, polivitaminizanto-polimineralizantă, funcțională și nutraceutică (aliment-medicament; medicament-aliment), enzimatică, dinamizatoare, echilibrantă, nutricosmetică, prebiotică și probiotică, mierea polifloră ALBeeNA conține nutrienți care lipsesc din alimentele moderne hiperprocesate, rafinate și spoliate, având în același timp virtuți terapeutice remarcabile demonstrate atât empiric, cât și în studii preclinice, clinice, in vitro sau in vivo.
Mierea ALBeeNA este o miere pură, de care te poți bucura așa cum a fost ea extrasă din stup, cu aromele ei minunate și toate proprietățile intacte (fiindcă nu se intervine în niciun fel asupra compoziției mierii ).
Mierea polifloră ALBeeNA
- are efect antitusiv
- antioxidanta
- antimutagenica
- antiinflamatoare
- este oftalmo-trofica, oftalmo-tonica si oftalmo-protectoare
- este cardiotonica, cardioprotectoare si chiar reduce factorii de risc cardiovascular
- antimicrobiana
- tonica, trofica si revitalizanta
- este gastroentero-trofica, gastroentero-tonica si gastroentero-protectoare
- este un agent terapeutic foarte bun in vindecarea rănilor (inclusiv a celor chirurgicale), ulcerelor cutanate (inclusiv diabetice), a arsurilor, chiar și a plăgilor (leziuni cutanate, inclusiv tăieturi)
- este un produc cosmeceutic si dermatoprotector exceptional
- are proprietati anticancerigene
- este imunostimulatoare si imunomodulatoare etc
Este adjuvant in Insomnie, Astenie, Disbioză intestinală (floră intestinală dereglată), Reflux gastroesofagian, Convalescență, Oboseală cronică, Stări subfebrile sau febrile, Astm bronșic, Tuse uscată sau productivă, Anemie, Răceli, Gripe, Viroze respiratorii, Faringită, Laringită, Boli ale cavității bucale (gingivită, stomatită, etc.), Cheilită/Perles (zăbăluță – inflamarea și fisurarea colțurilor gurii), Neurastenie, Distonie neurovegetativă, Ulcer gastric, Ulcer duodenal, Gastrite, Arsuri (produse de lumină, căldură, electricitate, radiații, substanțe chimice sau fricțiune), Sindrom hipoanabolic, Malnutriție, Boli dermatologice (Eczeme, Escare, Ulcer varicos, Furunculoză, Erizipel, etc.), Boli oftalmologice (Cataractă, Conjunctivită, etc.), Ciroză hepatică, Constipație, Carii dentare, Rinită, Boli cardiovasculare, dar nu numai.
Utilizare:
În general, trebuie consumată cu moderaţie (se poate, însă, administra zilnic).
Intern:
Pe stomacul gol, diluată în apă, sau sublingual (ținută sub limbă 10-15 minute) are efectele cele mai rapide (sublingual, de exemplu, cele mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, etc.) ajung rapid și direct în circuitul sanguin).
Adulți: 3-4 linguriţe de miere pe zi (întreaga cantitate se administrează fracționat, câte puțin, în 3 până la 7 prize, pe tot parcursul zilei).
Copii cu vârsta peste 14 ani: 1-3 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 7 ani: 1-2 lingurițe pe zi.
Copii cu vârsta peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.
Pentru a înregistra efecte pozitive în urma consumului de miere, este indicat ca administrarea acesteia să se facă pe o perioadă de minim 3 luni, în cantități substanțiale.
Extern:
Pentru ochi: mierea se folosește într-o concentrație cuprinsă între 20-60%, în lacrimi artificiale (sau în ser fiziologic / apă distilată). De pildă, se amestecă părți egale de miere polifloră ALBeeNA cu apă distilată (ser fiziologic sau lacrimi artificiale de la farmacie) pentru a face o soluție, care va avea potență de 50%. Folosind o pipetă, puneți una până la trei picături de soluție în ochi, de două până la trei ori pe zi, până la rezoluția simptomelor. Închideți ochii și stați relaxat timp de 1 minut. Există posibilitatea să simțiți o mică jenă timp de până la 5-10 minute, care, însă, va dispărea. Consultați înainte un medic oftalmolog.
Pentru piele: mierea polifloră ALBeeNA are proprietăți cosmetice remarcabile (este un agent cosmeceutic excepțional).
Se poate folosi în prepararea cosmeticelor. Se include ca ingredient într-un dozaj minim de 0,5-10% (10 g de miere la 100 g de cremă), sau în dozaj maxim de 50%, în emulsii, tonere faciale, loțiuni, ape florale, lapte demachiant, geluri și creme hidratante, creme de zi sau de noapte nutritive și antirid, măști faciale, creme de corp, lapte de corp, șampon și balsam de păr, spray de păr, creme capilare, etc.
Se poate combina cu ulei de măsline, lăptișor de matcă crud (pur), polen crud poliflor, diferite piure-uri de fructe, gălbenuș de ou, diferite uleiuri esențiale (ti tree, geraniu, etc.), etc.
Este potrivită pentru îngrijirea tuturor tipurilor de ten (normal; uscat, deshidratat și lipsit de vitalitate; cu fermitate redusă și ridat; gras și/sau mixt, problematic, iritat, sensibil, cu tendință la a dezvolta leziuni acneiforme; afectat de soare, frig sau vânt; ten cu pete hiperpigmentare), dar și pentru îngrijirea părului și chiar a unghiilor. Este benefică și pentru îngrijirea pielii delicate a copiilor.
Mierea polifloră poate fi folosită nu numai în scop cosmetic, ci și medicinal.
Puteți aplica miere polifloră ALBeeNA, local, pe întregul corp, pe scalp și chiar pe unghii (ca adjuvant pentru: eczeme, răni, infecții, julituri, ulcerații, tăieturi, leziuni, iritații, înțepături de insecte, arsuri, acnee, furunculi, negi, herpes, bătături, bășici, escare, zona zoster, etc.).
Sub formă de cataplasmă în formulă unică, mierea polifloră ALBeeNA se aplică pe zona afectată și se acoperă cu pansament steril sau în formulă complexă, mai puternică, polivalentă, pastă realizată din amestec cu alte ingrediente. Cataplasmele se aplică zilnic, timp de minim 7 zile consecutiv, optim 14 zile (de două ori pe zi, și se mențin pe zona afectată timp de minim 1 oră dimineața și 1 oră seara (optim 2 ore)).
Precauții: Poate fi administrată ca atare, dar și adăugată în shake-uri, smoothie-uri, prăjituri (preparate la rece), întinsă peste diverse alimente la temperatura camerei (pâine prăjită, cereale, fructe de pădure, etc.), în combinație cu alte alimente (kefir, scorțișoară, polen crud poliflor, etc.), pe stomacul gol, sublingual (sub limbă), imediat după masă sau între mese, dimineața - pe stomacul gol, seara – înainte de culcare, înainte și după antrenamente sau eforturi fizice, ș,a.m.d.
Poate fi consumată cu regularitate, constant, în cantități rezonabile (cu moderație).
Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35-38 (în cel mai nefericit caz, cel mult 40°C), pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.
În cazul adulților sănătoși (care au o valoare normală a hemoglobinei glicate), dacă au consum energetic crescut (bodybuilderi, culturiști, atleți, etc.), cantitatea totală de miere consumată zilnic poate fi crescută, dar nu trebuie să fie mai mare de 100-150 de grame pe zi (administrată înainte și după antrenament).
Aproximativ 1-2% din populație suferă de alergie la produse apicole, sau dezvoltă alergie la anumite substanțe care intră în compoziția acestora.
Pentru persoanele care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe (în general), dar nu numai, se recomandă începerea administrării mierii poliflore cu o doză foarte mică, pentru verificarea toleranței. De pildă, în asemenea cazuri extreme, se poate începe administrarea orală (pe gură) inclusiv cu 500 mg de miere. Dacă produsul este tolerat fără apariția unor simptome alergice caracteristice, se crește doza gradat, cu câte încă 500 mg pe zi până se va ajunge la cea mai mare doză tolerată sau la doza recomandată și la modul de administrare normal (detaliat în rândurile de mai jos). Este indicat să vă consultați înainte și cu un medic apiterapeut.
Pentru persoanele care nu au consumat niciodată miere polifloră și vor să își testeze o eventuală sensibilitate, se recomandă realizarea următorului test simplu: țineți în gură un sfert de linguriță de miere și așteptați 15 minute. Dacă nu aveți simptome (ochi apoși, strănut, nas infundat, secreții nazale abundente, mâncărimi nazale sau oculare, etc.), mestecați încet și înghițiți. Așteptați încă 24 de ore și monitorizați-vă corpul pentru orice simptom caracteristic. Dacă nu ați experimentat niciunul, puteți consuma miere polifloră, crescând doza gradat, până la cea recomandată (doza poate fi crescută mai rapid decât în cazul persoanelor care au în antecedente alergii extrem de puternice și violente sau care suferă de alergii deosebit de severe).
Dacă aveți în antecedente reacții alergice la înțepătura de albine, ar fi indicat să consumați mierea polifloră sub îndrumarea și supravegherea unui medic apiterapeut. Dacă ați făcut șoc anafilactic din cauza consumului de produse apicole, nu consumați sub nicio formă miere polifloră.
Scrie un review